top of page

Googles uppdatering Helpful Content

Som vi sagt länge så gäller det att besvara frågor då Google är en svarsmaskin. Besvara en fråga på ett bra och meningsfullt sätt så att personen som besöker din hemsida får allt besvarat och inte behöver gå till en annan sida för att få svar. Det gillar Google.

Googles helpful content uppdatering (1).png

Det hela är rätt självklart och något som vi alltid jobbat med då det hela tiden har rört sig i riktningen mot att först och främst tillhandahålla information till en besökare så att man aldrig ska behöva besöka en konkurrent för att få svar. Det har vi implementerat på alla våra kunders hemsidor och med goda resultat.

Hur ska du tänka?

  • Har du en avsedd målgrupp eller en befintlig sådan som kommer till ditt företag eller din webbplats som skulle ha nytta av innehållet om de kom direkt till dig?

  • Har du ett innehåll som tydligt visar på förstahandsexpertis och djup kunskap om området. (till exempel expertis som kommer från att du faktiskt har använt en produkt eller tjänst eller besökt en plats)?
     

Här kan man alltså tänka sig att om man inte har egen information och egen erfarenhet av det man skriver om så kommer Google helt enkelt att straffa hemsidan om man inte helt tydligt är någon som tillför något bra.

 

  • Efter att ha läst ditt innehåll, kommer man att lämna och känna att man har lärt sig tillräckligt om ett ämne för att hjälpa till att nå sitt mål eller inte?

  • Kommer någon som läser ditt innehåll att lämna en känsla av att de har haft en tillfredsställande upplevelse?

Man märker här att kraven på de hemsidor som kommer att ligga högt upp i rankingen ökar markant. Man måste tillföra det lilla extra och inte bara skriva en massa som inte hjälper besökaren. För att ranka så blir det för många bolag direkt svårt att synas med en vanlig standard hemsida.

 

 

Börja blogga

Läs våra andra artiklar om att blogga. Här har man en strålande möjlighet att bygga upp sin E.A.T (Expert, Authority, Trustworthiness) Detta kommer vara ännu mer betydande för om man ska få trafik från Google genom att ranka på de sökfraser man vill bli förknippad med.

 

Se över ert innehåll.

Har man artiklar och innehåll på sin hemsida som inte är skrivet för people-first så kan det vara en stark idé att ta bort det innehållet. Har man byggt för att attrahera ranking på sökmotorn så kommer man att bli straffad. Tänk alltid på den som besöker er hemsida.

 

Det var allt för denna gången.

För den som vill se över möjligheten till att blogga men inte vet hur man ska starta och varför det är så bra kan man alltid läsa Hur skapar men en blogg som syns på Google

 

Lycka till

bottom of page