top of page

3-procentsregeln i B2B-marknadsföring: En effektiv metod för att nå ut till din målgrupp

I en dynamisk affärsvärld är förståelsen för hur man effektivt når ut till sin målgrupp avgörande. Den så kallade 3-procentsregeln erbjuder en fascinerande insikt i B2B-marknadsföringsstrategier. Denna regel belyser en ofta förbisedd sanning: endast en liten del av din målgrupp är aktivt redo att göra ett köp vid en given tidpunkt. Genom att anpassa din marknadsföringsstrategi för att inkludera en större del av din potentiella kundbas, kan du öka dina chanser att nå framgång.


3-procentsregeln i B2B-marknadsföring: En effektiv metod för att nå ut till din målgrupp

3-procentsregeln: En djupdykning

3-procentsregeln innebär att vid varje given tidpunkt är endast tre procent av din målgrupp aktivt redo att köpa. Detta ger en viktig insikt för företag: att fokusera endast på denna lilla del av marknaden kan vara begränsande. Det är viktigt att vidga vyerna och tänka på den bredare målgruppen som kan påverkas av din marknadsföring.


Utvidga målgruppen: En strategisk synvinkel

För att maximera effektiviteten i din marknadsföring är det viktigt att inte bara fokusera på de tre procenten som är redo att köpa nu. Genom att inkludera ytterligare 37 procent av din målgrupp som kan bli köpbenägna med rätt motivation, öppnar du upp för större möjligheter. Denna utökade målgrupp inkluderar de som är medvetna om sina problem men som inte aktivt letar efter lösningar, samt de som är omedvetna om sina behov.


Taktiker för att nå de olika segmenten

För att effektivt nå ut till de olika segmenten av din målgrupp krävs skräddarsydda strategier:


  1. För de 3% som är redo att köpa: Prioritera denna grupp med direkt och övertygande kommunikation. Använda verktyg som e-postmarknadsföring och riktade annonser för att nå dessa potentiella köpare.

  2. De 7% som kan nudgas till att bli redo: Denna grupp är medveten om sina problem men behöver en knuff för att överväga ditt erbjudande. Här är innehållsmarknadsföring och utbildande kommunikation nyckeln.

  3. De 30% som har ett behov men inte prioriterar det: För denna grupp är byggandet av varumärkeskännedom och skapande av en känsla av brådskande viktigt. Använd storytelling och emotionella triggers för att visa värdet av att agera nu.

  4. Resterande 60% av målgruppen: Även om de inte är omedelbart intresserade, kan de påverkas över tid genom konsekvent exponering för ditt varumärke. Här spelar långsiktiga strategier som SEO och sociala medier en viktig roll.

Här hittar du en artikel om vilka olika videofilmsinriktningar vi kan hjälpa till med. Artikeln heter Varför ska man använda sig av en reklamfilmare


Implementera 3-procentsregeln: Praktiska steg

Att implementera 3-procentsregeln i din B2B-marknadsföringsstrategi kräver en noggrann planering och genomförande. Här följer några praktiska steg för att framgångsrikt integrera denna metod i din verksamhet:


Skapa medvetenhet och engagemang

Ett första steg är att skapa medvetenhet om ditt varumärke och dina erbjudanden. Detta innebär att använda olika marknadsföringskanaler för att nå ut till din målgrupp. Vare sig det handlar om sociala medier, innehållsmarknadsföring, eller traditionell reklam, är målet att göra ditt varumärke känt och ihågkommet. Här spelar till exempel video en stor roll. Se till dig själv och vad du ser på när du är inne på sociala medier. tittar du på bilder eller hamnar man ganska fort inne på filmavdelningen? Med en engagerande film kan man vinna mycket.


Anpassa budskapet

Det är viktigt att anpassa budskapet för att nå de olika segmenten i din målgrupp. För de som är närmast ett köpbeslut, bör budskapet vara direkt och till punkten, medan det för de som är längre ifrån ett köp kan vara mer informativt och utbildande.


Bygg relationer över tid

Att bygga och underhålla relationer med potentiella kunder över tid är avgörande. Detta kan innebära regelbunden kommunikation genom nyhetsbrev, anpassade e-postkampanjer, eller genom att erbjuda värdefullt innehåll som hjälper dem att förstå deras behov och hur dina produkter eller tjänster kan uppfylla dessa.


Utnyttja data och feedback

För att förstå och effektivt nå din målgrupp, är det viktigt att samla in och analysera data. Detta kan inkludera allt från webbplatsanalys till kundfeedback. Denna information är avgörande för att justera och förbättra dina marknadsföringsstrategier över tid.


Testa och optimera

Slutligen är det viktigt att kontinuerligt testa olika strategier och optimera dina kampanjer baserat på resultat. Detta innebär att experimentera med olika budskap, kanaler, och taktiker för att se vad som fungerar bäst för att nå de olika segmenten i din målgrupp. Det som alla inom marknadsföring pratar om just nu är filmproduktion. Att visa vem man är i rörlig bild är mycket mer effektivt än att skriva lite text på sociala medier. Här kan man med olika typer av filmer


Framtida trender och förändringar

I en ständigt föränderlig digital värld är det viktigt att vara uppmärksam på framtida trender och förändringar inom B2B-marknadsföring. Med ny teknologi och nya plattformar som ständigt utvecklas, kommer det att finnas nya sätt att nå och engagera med din målgrupp. Att hålla sig uppdaterad och vara flexibel för att anpassa din strategi är nyckeln till långsiktig framgång.

Genom att förstå och tillämpa 3-procentsregeln kan ditt företag effektivt nå ut till en bredare del av din målgrupp, bygga varaktiga relationer och därmed öka dina möjligheter till framgång i en konkurrensutsatt B2B-marknad.


Vill du veta mer om hur vi på Netwin med hjälp av film kan hjälpa er att synas.14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page