top of page

Effektiv Marknadsföring för Ditt Företag

Att marknadsföra ditt företag är en avgörande del av framgång. I denna artikel utforskar vi de bästa strategierna för att nå ut till din målgrupp och skapa en varaktig inverkan på marknaden.

Effektiv Marknadsföring för Ditt Företag med Netwin

Förstå Din Målgrupp

Det första steget i framgångsrik marknadsföring är att förstå vem din målgrupp är. Genom att analysera deras behov och beteenden kan du skräddarsy ditt budskap och dina erbjudanden för att passa dem perfekt.


Välj Rätt Marknadsföringsstrategier

Det finns många sätt att marknadsföra ditt företag, från traditionell reklam till digital marknadsföring. Valet av strategi beror på din målgrupp och din budget.Digital VideoMarknadsföring

Digital videomarknadsföring är kraftfullt, kostnadseffektivt och erbjuder oändliga möjligheter för målgruppsinriktning. 95 procent av alla marknadsförare inser hur Effektiv Marknadsföring för Ditt Företag kan bli med video. Det kan inkluderas i:

 1. Sökmotoroptimering (SEO)

 2. Ökad Engagemang: Videor tenderar att engagera användare längre än textbaserat innehåll, vilket kan öka tiden de spenderar på din webbplats. Detta signalerar till sökmotorer att din webbplats är värdefull, vilket kan förbättra din ranking.

 3. Bättre Innehållsdistribution: Videor kan delas över olika plattformar som sociala medier, vilket ökar din räckvidd och ger fler bakåtlänkar till din webbplats.

 4. Förbättrad Användarupplevelse: Videor kan förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda ett mer dynamiskt och engagerande sätt att presentera information, vilket kan minska avvisningsfrekvensen.

 5. Högre Innehållsvärde: Videor som tillhandahåller värdefull information eller underhållning kan betraktas som högkvalitativt innehåll, vilket är fördelaktigt för SEO.

 6. Stärkt Sökmotorranking: Sökmotorer, särskilt Google, prioriterar ofta innehåll med videor i sina sökresultat.

 7. Möjlighet till Utvalda Utdrag: Videor kan kvalificera sig för utvalda utdrag i sökresultaten, vilket ger högre synlighet.

 8. Förbättrad Mobilanpassning: Eftersom videokonsumtionen är hög på mobila enheter, kan videomarknadsföring bidra till en bättre mobilanvändarupplevelse, vilket är viktigt för SEO.


Effektiv Marknadsföring för Ditt Företag med Netwin

Innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring är en strategi som fokuserar på att skapa och distribuera värdefullt, relevant och konsekvent innehåll för att locka och behålla en tydligt definierad publik. Syftet är att driva lönsam kundhandling genom att etablera förtroende och auktoritet. Detta kan innefatta blogginlägg, videor, podcasts, infografik och andra typer av innehåll som informerar, underhåller eller utbildar målgruppen, snarare än att direkt marknadsföra en produkt eller tjänst.


Sociala medier

Våra professionella filmare kommer ut till er och producerar en video som ni sen kan använda på alla era sociala medie-kanaler. Vi ser även till att videon marknadsför och ses av just er målgrupp. Detta ger er möjlighet till fler kundkontakter och fler affärer.


Effektiv Marknadsföring för Ditt Företag från Netwin


E-postmarknadsföring

Självklart råder vi er att använda videon vi producerar i era e-postutskick med. det finns en mängd fördelar med detta och här får du några.


 1. Ökad Klickfrekvens: Inkludering av videomarknadsföring i e-post ledde till en betydande ökning av klickfrekvensen med 200-300% (Market Splash).

 2. Förbättrade E-postöppningar: Genom att införliva termen "video" i ämnesraden ökades genomsnittliga e-postöppningar med 7% (Market Splash).

 3. Effektiv Användning av Miniatyrer: Användning av en videominiatyr istället för bilder visade en 21% ökning av klickfrekvensen (Market Splash).

 4. Videoinnehåll i E-post: Artiklar som innehåller mer än tre videor länkas 55% oftare än artiklar utan videoinnehåll (Market Splash).

 5. Ökad Trafik: Artiklar med videoinnehåll lockar över 80% mer trafik än artiklar utan video (Market Splash).

Betalda annonser

Naturligtvis kan ni använda videon till att betala olika plattformar för att den ska synas om så önskas.


Skapa Engagerande och Värdefullt Innehåll till din video

Innehållet är kärnan i din videomarknadsföringsstrategi. Det ska vara informativt, engagerande och värdeskapande för din målgrupp.

 • Berätta en Historia: Använd storytelling för att skapa en känslomässig koppling till din publik. En bra berättelse kan göra ditt varumärke mer minnesvärt.

 • Fokusera på Kvalitet: Se till att dina videor är av hög kvalitet, både när det gäller bild och ljud. Professionell kvalitet kan öka trovärdigheten och engagemanget.

 • Var Kreativ: Använd kreativa element som unika visuella effekter, intressanta vinklar eller överraskande vändningar för att göra dina videor mer intressanta.

 • Utbilda och Informera: Erbjud värdefull information som lär din publik något nytt eller ger insikter om dina produkter eller tjänster.

 • Inkludera en Stark Call-to-Action (CTA): Uppmuntra tittarna att agera efter att de har sett din video, vare sig det handlar om att besöka din webbplats, prenumerera på din kanal eller köpa en produkt.


Tips för Effektivt Innehåll i din videomarknadsföring:

 • Använd sökord för att förbättra SEO

 • Skapa innehåll som löser problem eller svarar på frågor

 • Använd varierande format som bloggar, videor och infografik

Mät och Analysera Dina Resultat

För att förstå effektiviteten av dina marknadsföringsinsatser är det viktigt att mäta och analysera resultaten. Detta kan hjälpa dig att justera din strategi och förbättra framtida kampanjer.

Viktiga Mått:

 • Webbtrafik

 • Konverteringsgrad

 • Klickfrekvens (CTR)

 • Sociala medier engagemang


Genom att förstå din målgrupp, välja rätt videomarknadsföringsstrategier, skapa värdefullt innehåll och kontinuerligt analysera dina resultat, kan du effektivt marknadsföra ditt företag och nå nya höjder av framgång.


Video är Effektiv Marknadsföring för Ditt Företag.

Det finns helt enkelt alldeles för mycket statistik som alla talar för att video är framtiden för att kunna ignoreras.


Kontaka oss gärna så berättar vi mer om förutsättnngar och möjligheter


Se här hur andra har använt oss för att skapa film och blir du nyfiken på hur det gått för dessa så berättar vi gärna för dig hur deras hela resa med oss har sett ut.


Saracen hästfoder från Pia P


Mat & Ro - Matkassar och färdiga matlådor


Hotell Hovs Hallar


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page