top of page

Hur Kan Videomarknadsföring Hjälpa Ert Företag?

I en värld där digitalt innehåll ständigt utvecklas, står videomarknadsföring ut som en banbrytande metod för företag att nå ut och engagera sin publik. Netwin AB, ledande inom videomarknadsföring, erbjuder unika insikter i hur detta dynamiska verktyg kan transformera ert företags marknadsföringsstrategier.


Hur Kan Videomarknadsföring Hjälpa Ert Företag? en artikel av Netwin

Förstärkt Varumärkesmedvetenhet

En av de mest betydande fördelarna med videomarknadsföring är dess förmåga att öka varumärkesmedvetenheten. Videor kan förmedla ert företags budskap på ett kreativt och minnesvärt sätt, vilket skapar en starkare och mer bestående koppling till er målgrupp. Genom att använda berättande tekniker och visuell stimulans kan videor föra ert varumärkes berättelse till liv.


Förbättrat Kundengagemang med videomarknadsföring

Videomarknadsföring möjliggör ett djupare engagemang med er målgrupp. Videoinnehåll är mer interaktivt och engagerande än traditionella textbaserade medel. Genom att använda videor kan ni skapa en dialog med er publik och uppmuntra till interaktion, vilket leder till ökat engagemang och kundlojalitet.


Ökad Konverteringsgrad och Försäljning

Studier visar att videor kan öka konverteringsgraden betydligt. Genom att presentera era produkter eller tjänster på ett visuellt tilltalande sätt kan ni stimulera kundens intresse och drivkraft att agera. Videomarknadsföring hjälper till att förklara era erbjudanden på ett tydligt och övertygande sätt, vilket underlättar köpbeslutet för potentiella kunder.


Förbättrad SEO

Videoinnehåll kan också spela en viktig roll i er SEO-strategi. Sökmotorer värdesätter innehåll som engagerar och behåller användare, och videor är ofta mer effektiva än text för att uppnå detta. Genom att integrera videor på er webbplats och sociala mediekanaler kan ni förbättra er sökmotorranking och öka synligheten online.


Mätbara Resultat och Analys

Med videomarknadsföring kan ni enkelt spåra och analysera hur effektivt ert innehåll presterar. Genom avancerade analysverktyg kan ni få insikt i tittarsiffror, engagemangsgrad och konverteringsstatistik, vilket gör det möjligt att kontinuerligt justera och förbättra er videomarknadsföringsstrategi.

Vi tar naturligtvis fram en sån rapport åt er så att ni kan följa utvecklingen.


Vi filmar hos er sen marknadsför vi er video med hjälp av avancerad AI

Välkommen till en ny era av videomarknadsföring! Med vår tjänst tar vi hand om allt från filmning till marknadsföring. Först kommer vi till er för att filma, där vi fokuserar på att fånga essensen av ert varumärke och budskap i högkvalitativ video. Därefter använder vi avancerad AI-teknik för att marknadsföra er video.


Med vår tjänst kan ni lita på att er video inte bara är professionellt producerad, utan också smart och effektivt marknadsförd, för att garantera bästa möjliga resultat för ert varumärke och företag.


Hur Kan Videomarknadsföring Hjälpa Ert Företag? En artikel från Netwin


Den bästa marknadsföringens sker idag med video

Den mest effektiva marknadsföringen i dagens digitala värld sker genom videomarknadsföring. Detta dynamiska och visuellt engagerande medium erbjuder en oöverträffad förmåga att fånga och behålla målgruppens uppmärksamhet, vilket är avgörande i det ständigt växande informationsflödet online.


Med videomarknadsföring kan företag på ett effektivt sätt berätta sina historier, visa upp sina produkter eller tjänster och förmedla sina värderingar på ett sätt som är lättillgängligt och minnesvärt för tittaren. Videor tillåter inte bara att presentera information på ett underhållande och informativt sätt, utan ger också möjlighet att skapa emotionella kopplingar med publiken.


Dessutom erbjuder videomarknadsföring möjligheten att nå ut till en bred publik genom olika plattformar som sociala medier, YouTube, företagswebbplatser och e-postkampanjer. Med hjälp av avancerade analysverktyg kan företag mäta och förstå tittarnas beteenden och respons på videorna, vilket möjliggör kontinuerlig optimering av innehåll och strategi.


I en tid där visuellt innehåll dominerar och konsumenterna söker autentiska och engagerande upplevelser, står det klart att den bästa marknadsföringen idag sker med videomarknadsföring.


23 november 2023 började vår marknadsföring av den här videon.

Antal visningar 5 657 st

Filmens längd 42 sekunder

Genomsnittlig visningslängd 40 sekunder!


Orsak till så lång visningstid är att mottagaren. Alltså personen som ser filmen är mycket väl anpassad och är precis rätt målgrupp för det här företaget. Det skapar stora möjligheter till affärer.Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Statistik kring videomarknadsföring. 16 fördelar


 1. Ökad Konverteringsgrad: Enligt HubSpot ökar inkluderingen av en video på en landningssida konverteringsgraden med upp till 80%.

 2. Förbättrad Produktförståelse: Forbes rapporterar att 95% av människor har tittat på en förklarande video för att lära sig mer om en produkt eller tjänst.

 3. Högre Engagemang i E-postmarknadsföring: Campaign Monitor påvisar att e-postmeddelanden som innehåller video har en 19% högre öppningsfrekvens och en 65% högre klickfrekvens.

 4. Fördelaktig ROI: Enligt en studie av Wyzowl anser 89% av video marknadsförare att videomarknadsföring ger en god avkastning på investeringen.

 5. Förbättrad Sökmotoroptimering: En rapport från Moovly avslöjar att webbsidor med video är 53 gånger mer benägna att hamna på Googles första sida.

 6. Förbättrad Minnesretention: Enligt Online Publishers Association kommer 80% av tittarna ihåg en videoannons de har sett de senaste 30 dagarna.

 7. Ökat Tidsförbrukning på Webbsidor: Enligt en rapport från Mist Media spenderar användare i genomsnitt 88% mer tid på en webbsida som innehåller video.

 8. Videor Ger Högre Retention Rates: Enligt Insivia kommer tittare att komma ihåg 95% av ett budskap när de ser det i en video jämfört med 10% när de läser det i textform.

 9. Populärt Bland Konsumenter: HubSpot rapporterar att 54% av konsumenterna vill se mer videoinnehåll från ett varumärke eller företag de stödjer.

 10. Social Media Shares: Enligt WordStream delar användare videoinnehåll 1200% oftare än länkar och text kombinerat på sociala medier.

 11. Stor Förekomst på Mobilanvändare: Enligt YouTube når videokonsumtion på mobila enheter en ny användare varje dag, vilket överskrider tv-tittande i många länder.

 12. Effektivitet i Att Förmedla Komplex Information: Enligt Forrester kan en minut av video vara lika effektiv som 1,8 miljoner ord.

 13. Ökning av Mobil Videokonsumtion: En studie av eMarketer visar att mobil videokonsumtion ökar med 100% varje år.

 14. Ökat Intresse för Videoannonser: Enligt Business Insider förbättrar videoannonser köpavsikten med 97% och varumärkesassociationen med 139% .

 15. Fördelar för Företag: Enligt en undersökning från Animoto säger 96% av konsumenterna att videor är användbara när de fattar köpbeslut online.

 16. Starkt Inflytande på Köpbeslut: Enligt en studie från Wyzowl säger 74% av de som ser en produktvideo att det ökar deras förståelse för produkten och påverkar deras köpbeslut.


Vill du veta mer om vilka möjligheter som finns tillgängliga för er?

Varmt välkommen att kontakta oss på Netwin för ett förutsättningslöst samtal


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page