top of page

Minska storleken på dina bilder

För den som arbetar med SEO är det en grundläggande kunskap som man alltid tar med i beräkningen. Laddningstiden på hemsidan!


Det är viktigt att de som besöker hemsidan snabbt får sidan laddad så att de kan få den information som behövs. Det är inte bara de som kommer in på hemsidan som gillar en snabb laddning. Google gillar det med och eftersom Google ogillar när saker och ting tar tid är det en så kallad ranking faktor.


Vad är det då som tar tid att ladda på en hemsida?

Bilder är en av sakerna som tar tid att ladda. Men en sida utan bilder blir ju väldigt tråkig också. Det är ett moment 22 med andra ord. Man vill ha bilder men de tar tid på sig att ladda.


Det man då kan göra är att minska bildernas storlek i antalet megabyte. Det finns en uppsjö med program man kan använda sig av. Ett enkelt sätt är att nyttja någon av de gratis verktyg som finns online.

Denna sidan till exempel compressor.io

Vi blev också uppmärksammade på ett liknande verktyg som heter image compressor som ni kan testa. Bra att ha om någon tjänst ligger nere.


En enkel dra och släpp funktion och den komprimerar bilden/bilderna.

Använd sen dessa bilderna så blir laddningstiden snabbare på din hemsida och det kan om man har tur spela roll för hur högt man rankar.


Vill du ha fler tips så följ oss på LinkedIn

Skulle du vilja ha mer hjälp om hur man klättrar på Google så ta gärna kontakt med oss.


Var denna artikel till hjälp och vill du se fler sådana inlägg från oss

  • Ja

  • Nej

  • Bryr mig inte
8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page