top of page

Vad kan hända om man använder sig av videomarknadsföring

Videomarknadsföring är inte längre bara en trend, utan en kritisk del av framgångsrika marknadsföringsstrategier. Denna dynamiska form av marknadsföring erbjuder en mängd fördelar och möjligheter för varumärken som vill växa och engagera sin publik på djupare nivåer.


Vad kan hända om man använder sig av videomarknadsföring

I den här artikeln utforskar vi vad som kan hända när företag använder sig av videomarknadsföring.


Först och främst, videomarknadsföring kan kraftigt öka varumärkets synlighet. I en värld där innehåll ständigt strömmar, fångar video uppmärksamhet på ett sätt som text och stillbilder sällan gör. Genom att använda engagerande berättelser och visuellt tilltalande bilder, kan varumärken skapa minnesvärda intryck hos tittarna. Detta leder ofta till högre engagemang, inklusive likes, delningar och kommentarer, vilket i sin tur ökar räckvidden ytterligare.


Videomarknadsföring är också ett kraftfullt verktyg för att bygga förtroende och trovärdighet. Genom att producera kvalitativt, informativt och äkta videoinnehåll, kan företag etablera sig som auktoriteter inom sina områden. Detta är särskilt viktigt i en tid då konsumenter värderar transparens och äkthet. Video möjliggör en mer personlig och direkt kommunikation med publiken, vilket förstärker relationen mellan varumärket och dess kunder.En annan fördel med videomarknadsföring är dess flexibilitet. Videoinnehåll kan anpassas för en mängd olika plattformar och format, från sociala medier till företagets hemsida. Detta gör det möjligt för varumärken att nå olika segment av sin målgrupp där de redan är aktiva. Dessutom, med den ökande populariteten av mobilanvändning, är videoinnehåll lätt konsumerbart på små skärmar, vilket ökar dess tillgänglighet och räckvidd.


Men det är inte bara omfattningen av räckvidden som är imponerande med videomarknadsföring, utan även dess förmåga att påverka köpbeslut. Videoinnehåll kan användas för att demonstrera produkter eller tjänster, förklara komplexa koncept och visa autentiska kundupplevelser. Detta kan starkt påverka konsumenternas uppfattningar och öka konverteringsgraden.


Vad kan hända om man använder sig av videomarknadsföring

20 statistiska punkter om videomarknadsföring

 1. Ökad Videokonsumtion: Enligt Cisco kommer video att stå för 82% av all internettrafik 2022. Detta understryker vikten av videoinnehåll i digital marknadsföring.

 2. Video och Köpbeslut: En studie av Wyzowl visar att 84% av människor har övertygats att köpa en produkt eller tjänst genom att titta på en varumärkes video.

 3. Video på Sociala Medier: En rapport från Animoto påpekar att 93% av företagen har fått en ny kund genom en video på sociala medier, vilket visar på sociala mediavideors försäljningskraft.

 4. Video och E-postmarknadsföring: Enligt HubSpot ökar inkludering av video i ett e-postmeddelande klickfrekvensen med 300%.

 5. Betydelsen av Video för SEO: En studie av Moovly påvisar att webbplatser som innehåller video är 53 gånger mer benägna att hamna på Googles förstasida.

 6. Användarens Engagemang med Video: Enligt YouTube stiger mobilvideokonsumtionen med 100% varje år.

 7. Företagens Användning av Video: HubSpot rapporterar att 81% av företagen använder video som ett marknadsföringsverktyg.

 8. Preferens för Videoinnehåll: En undersökning av HubSpot avslöjar att 54% av konsumenterna vill se mer videoinnehåll från varumärken de stödjer.

 9. Video på Landing Pages: Enligt Unbounce kan inkludering av video på landningssidor öka konverteringsgraden med upp till 80%.

 10. Video och Användarupplevelse: Forbes rapporterar att användare spenderar 88% mer tid på en webbplats med video.

 11. Video och Social Delning: En studie av Wordstream visar att videor genererar 1200% fler delningar än text och bilder kombinerat.

 12. Video och Mobilanvändare: Google rapporterar att smartphoneanvändare är 1,4 gånger mer benägna än TV-tittare och 1,8 gånger mer benägna än datoranvändare att känna en koppling till varumärken som visar videoreklam på deras enheter.

 13. Live Video och Engagemang: Enligt Facebook genererar livevideor sex gånger fler interaktioner än vanliga videor.

 14. Video och ROI: En Wyzowl-rapport visar att 89% av videomarknadsförare säger att video ger bra avkastning på investeringen.

 15. Konsumenters Preferenser för Video: En studie av Google avslöjar att nästan 50% av internetanvändare letar efter videor relaterade till en produkt eller tjänst innan de besöker en butik.

 16. Videoinnehåll och Tillit: En undersökning från Tubular Insights indikerar att 64% av konsumenterna är mer benägna att köpa en produkt online efter att ha sett en video om den.

 17. 360-graders Video och Engagemang: Enligt Magnifyre ökar 360-graders video klickfrekvensen jämfört med traditionella videor.

 18. Utbildningsvideors Popularitet: En rapport från Think with Google visar att "hur man gör"-videor på YouTube ökar med 70% varje år.

 19. Videoannonser och Uppmärksamhet: Enligt en studie av IPG Media Lab tittar användare 5 gånger längre på video än på statiskt innehåll.

 20. Video och E-handel: Enligt en undersökning av Video Retailer ökar video på produktsidor konverteringsgraden med upp till 144%.


Kika på den här filmen som ger en inblick i hur en videomarknadsföringsresa med oss på Netwin upplevs5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page